Dynamische werkrelaties in beeld

In een steeds flexibiliserende arbeidsmarkt, waar het klassieke arbeidscontract plaats maakt voor allerlei andere vormen van verbintenissen tussen werknemer en werkgever, bieden wij organisaties een meetinstrument, de psychological contract monitor (PCM), om inzicht te krijgen in de vorm en inhoud van het psychologisch contract dat werknemers met een werkgever ervaren. Deze verbintenis kunnen wij vervolgens in verband brengen met andere HR-indicatoren als ziekteverzuim, doorstroom en verloop. Door onze ruime onderzoekservaring hebben wij een dataset kunnen opbouwen, waarmee wij de gegevens van uw organisatie kunnen benchmarken met andere organisaties.

Ook in een concurrerende markt, waarbij klanttevredenheid van groot belang is voor het voortbestaan van een organisatie, kunnen wij met behulp van de PCM, de ruilrelatie tussen organisaties en haar klanten in kaart brengen. Om zo tot adviezen te komen om deze relatie te verstevigen, waardoor klanten blijven kiezen voor uw product of dienst.

Scroll down

Contact

Als u meer over psychological contract monitor (PCM) wilt weten of over wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen, neem dan contact op via onderstaand formulier.

U kunt ook contact net ons opnemen via info@freesehettinga.com, 06 - 361 82 117 (Charissa Freese) of 06 - 536 09 370 (Aukje Hettinga).

Naam
Telefoon
E-mail adres
Bericht

Aanmelden